9 Temmuz 2009 Perşembe

Valilik dikkate almalı!

GÜMÇED Genel Başkanı Önürmen: " İnanıyorum ki Valimiz kaçak LPG istasyonunu durdurur."

Bandırma Düşünce Üretim Platformu Başkanı İrfan Astunç, Erdek girişinde kent yaşamını, ulaşımını ve en önemlisi turizmi olumsuz etkileyecek LPG istasyonu inşaatının acilen durdurularak, verilmiş inşaat izninin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen’in Balıkesir Valiliğine elden teslim ettiği imza dilekçesinde Erdek’te yerleşim yeri içindeki bir yerde ve yargı sürecinde olmasına karşın halen daha aralıksız devam eden LPG istasyonu inşaatı nedeniyle halkın büyük bir huzursuzluk içinde olduğu belirtildi.
Ayrıca imza dilekçesinde LPG istasyonuyla ilgili hiçbir yetkili kurumdan görüş ve öneri alınmadığını belirten GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, karayollarının Erdek Belediyesine yazdığı yazıda LPG istasyonu inşaatının kaçak olduğunu ve durdurulması gerektiği yönünde yazı yazılmasına rağmen halen daha inşaatın devam etmesinin hukuksuzluk olarak nitelendirilebileceğini belirtti.
Söz konusu davanın Danıştay’da halen daha devam ettiğini söyleyen GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, toplanan imzaları ve dilekçeyi teslim ettiği Balıkesir Valiliğinin konuya bir an önce müdahil olup yaşanan hukuksuzluklara son vermesini beklediklerini söyledi.

Erdek’te belediye arazisine yapılan kaçak benzin ve LPG istasyonu inşaatına karşı toplanan 6500 kişilik imza dosyasını Balıkesir Valiliğine teslim eden GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen “ İnanıyorum ki sayın valimiz Erdek’te yaşananları ve halkımızın huzursuzluğunu görerek hiçbir yetkili kurumun görüşü alınmadan yapılan kaçak LPG istasyonunu bir an önce durdurarak bizlere ve tüm Erdek sevdalılarına rahat nefes aldırır” dedi.

Astunç: İnşaatı acilen durdurulmalı..!
Bandırma Düşünce Üretim Platformu Başkanı İrfan Astunç, Erdek’te mevcut garaj alanı içersinde ve belde girişinde LPG istasyonu konusunda yaşanan gelişmeleri ilgi ile izlediklerini belirtti.
DÜP Başkanı Astunç, “ Ortada GÜMÇED’in insanlarımızdan toplamış bulunduğu 6500 imza var ve bu imzalar Balıkesir Valiliğine teslim edilmiş. Erdek’te akaryakıt istasyonunun yeri konusunda bir tepkinin olduğu ve insanların karşı çıktığı biliniyor. Kimse bu yurttaş tepkisine karşı duyarsız kalamaz. Bizlerde DÜP olarak, bu yatırımın tüm boyutları ile ilgili ve yetkili mercilerce yeniden incelenmesi gerektiğini ama öncesinde mutlaka inşaatının acilen durdurulması gerektiğini vurguluyoruz. Ayrıca, Erdek’te bir yatırım yapılırken kesinlikle üzerinde kırk defa düşünülmeli ve öyle karar verilmeli”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder