19 Şubat 2015 Perşembe

14.Şubat.2015.Cumartesi / Bandırma Gümçed' den "El Ele İnsan Zinciri"ne tam destek...

1/100000 Sanayi planı çerçevesinde Erdek Körfezinde yapılması düşünülen sanayi yatırımlarının çevreye yapacağı yıkıcı etkiyi kamuoyunun gündemine getirme ve bilgilendirme çabaları sürüyor. Bandırma'da BDDİ 'nin başlattığı bilgilendirme toplantıları ,Bandırma Kent Konseyi ve Erdek Çevre platformunun gerçekleştirdiği forumlardan sonra Erdek Körfezi Dayanışma Platformu öncülüğünde Eğitim-Sen Bandırma Şube Başkanı Mustafa Kocataş'ın oluşturduğu Bandırma Çevre Bileşenleri ,BANDAK ,ve Bandırma Gümçed 'in destek verdiği  "el ele insan zinciri " eylemi Erdek'te gerçekleştirildi. 
Yoğun katılımın gerçekleştiği eylemden önce Erdek Belediyesinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı Erdek Körfezini vahşi sanayileşmeye kurban etmeyeceklerini çevrenin katledilmesi adına  rant paylaşımına  karşı olduklarını Karadeniz’den Akdeniz’e kadar çok geniş bir deniz havzasının tek üreme platosu olan Marmara Denizi’nin mutlaka korunması gerektiğini  başta gelişmelerden en çok zararı görecek olan zeytin üreticileri olmak üzere diğer üretici ve turizmcileri burada görememekten  üzüntü duyduğunu ifade etti.
Bandırma BANDAK çevre derneğinin rehberliğinde  Düzler mevkiinde başlatılan yürüyüşe Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'da katılımda bulunurken Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'da eylemcilerle el ele sevgi zincirine katıldı. Bandırma'dan gelen çevrecilerle Erdek  Ali Haydar Sarı sahil meydanında buluşan çevreci duyarlı vatandaşlar 14 Şubat Sevgililer Günü’nün anlamını da  kapsayan   sevgi ,dostluk ve dayanışma zinciri çerçevesinde el ele tutuşarak sahil bandında toplu yürüyüş gerçekleştirdi.
Bandırma Çevre Yürütme Kurulu ve Erdek Körfezi Dayanışma Platformunun yanı sıra çok sayıda  çevreye duyarlı  sol siyasi kimliğin katılımda bulunup destek verdiği eylem şenlik havasında geçerken   Platform Başkanı Kadir Dadak  yaptığı konuşmada sanayicileri yeşilçam filmlerindeki kötü adama çevreyi de fakir ama güzel kıza benzeterek kötülerin asla kazanamayacağını buna izin vermeyeceklerini belirtti. Bandırma ,Edincik ,Erdek ve Kapıdağı’nın geleceğine sahip çıkılmasına dair diğer  konuşmalardan sonra ,oyunlar ve şiirler ve sloganlar eşliğinde coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirilirken katılımcılara Erdek Platformunca günün anısı adına  renkli şemsiyeler  dağıtıldı.
Eylem oluşturulan el elel insan zinciriyle yapılan yürüyüşten sonra olaysız dağıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder